29.03.2024

Освячена вода тече з кранів тернополян на Водохреще

Ваша реклама

На свято Водохреща з-під кранів тернополян тектиме освячена вода. Вже традиційно на комунальному підприємстві “Тернопільводоканал” священики Православної церкви України та Української греко-католицької церкви здійснили чин освячення води.

Молебень провели на одній із насосних станцій водоканалу, а також на станції знезалізнення води. У  цей день вода володіє особливою силою. А освячувати воду на водозаборі комунального підприємства – стало доброю традицією.

“Є повір’я, що йорданська освячена вода має цілющі властивості, позбавляє від недуг та негативу. Ми хочемо, щоб з самого ранку ця вода текла в кранах, в домівках наших тернополян, щоб вона змила весь негатив, всі хвороби, все зло. Принесла добро, благополуччя. І ті люди, які навіть не мають можливості піти до церкви за свяченою водою, змогли скористатися цією водою з свого крану”, — заявив міський голова Тернополя Сергій Надал.

Обряд освячення води на водозаборі та станції знезалізнення воду започаткували давно. Тож на це Водохреще порушувати традицію не стали.

“Ми підтримуємо цю традицію десять років. Вважаємо, що це дуже добра справа, хороший звичай для наших споживачів”, — зазначив директор КП “Тернопільводоканал” Володимир Кузьма.

У  водоканалі кажуть, містяни вірять, що вода цього дня — цілюща. Бо ж на Водохреще вона дарує силу, віру і підтримує. Подробиці дізнавайтеся із сюжету.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,