19.04.2024

Оновили стабілізаційний графік відключення електрики на Тернопільщині

Креатор буд

Новий графік відключення світла. Енергетики оновили новий графік відключення електроенергії на Тернопільщині. Якщо не буде потреби для аварійних відключень, він діятиме з 12 по 18 грудня.

Про це повідомили у ВАТ “Тернопіобленерго”.

У цьому графіку, як і в попередньому, передбачили черговість вимкнення 6 через 3 години або 3 через 6 годин. Тобто, виходячи із погодинного навантаження на енергосистему, енергетики будуть корегувати це навантаження, вмикаючи або вимикаючи певну групу споживачів. Енергетики наголошують, що групи споживачів залишаються незмінні, лише За умов раціонального використання електричної енергії споживачами та дотримання Тернопільською областю доведених НЕК “Укренерго” лімітів споживання електричної енергії, енергетики намагатимуться відключати тільки основні черги.

Утім потрібно бути готовими і до застосування додаткових черг, при збільшення обсягу споживання електричної енергії або ж зменшенні дозволеної величини потужності на область.

Виходячи із доведених НЕК “Укренерго” лімітів споживання для Тернопільської області, важким залишається “проходження” нашою областю ранкових та вечірніх максимумів навантаження споживання електроенергії. Тому в ці періоди можливі також відхилення від даного стабілізаційного графіка.

Таким чином, споживачам варто орієнтуватися на основні та додаткові черги. Якщо ж електрична енергія ввімкнулась раніше, або вимкнулась пізніше – це не означає зміщення Графіка погодинних відключень. Це свідчить про те, що наразі немає необхідності відключати додаткову чергу.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,