28.04.2024

Об’єднатися і боротися: у Тернополі політики та активісти обговорили можливі дії в умовах війни

Креатор буд

Згуртуватися і разом дати відсіч ворогу. У Тернополі зібралися військові, волонтери, політики та громадські діячі, щоб обговорити план дій в умовах війни. Кожен переконаний, що варто відпрацювати певні алгоритми захисту цивільного населення. А для цього усі мають діяти спільно і злагоджено.

“Сьогодні, коли уже Путін відкрито пішов війною, багато нашого суспільства не розуміють загроз, які виникають. Тому ми об’єдналися, щоб подати сигнал нашим партіям і суспільству – тільки в єдності наша сила”, — відзначив керівник Тернопільської обласної організації спілки офіцерів України Олександр Варакута.

Реагувати на виклики війни – це не обов’язок лише сходу. Зараз, переконані активісти, це мають робити в усіх громадах та областях. Тому у Тернополі ініціюють прийняти нагальні рішення щодо безпеки краю та України, скликати позачергову сесію обласної ради і ряд інших звернень.

“Звертаюся до Володимира Труша, який за посадою є головою ради оборони області, забезпечити фінансування щонайменше 10 млн на тероборону”, — заявив голова фракції “Європейська Солідарність” у Тернопільській обласній раді Степан Барна.

Окрім цього, варто також організувати підготовку цивільного населення. Навчання зі стрільби чи надання першої медичної допомоги – ось що варто вміти кожному, переконані військові та волонтери. І не забувати про те, що Україну є кому боронити.

«Кожен день вони просять про допомогу. І це не тільки матеріальна, а моральна. Щоб вони знали, що в тилу їх підтримують. Одне єдине гасло має бути в Україні – в Єдності наша сила», — підкреслив волонтер, наказний отаман Тернопільського крайового коша українського козацтва Володимир Мосейко.

Усі вимоги політики з військовими зазначили у зверненні, яке зачитають на сесії обласної ради і передадуть до уряду.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,