20.04.2024

Обладнання для тернопільської лікарні закупив БФ Андрія Богданця “Допоможемо разом”

Креатор буд

Два сучасні операційні столи та спеціальні лампи освітлення облаштували в новому операційному блоці Тернопільської обласної психоневрологічної лікарні. На обладнання витратили близько 4 мільйонів гривень. Кошти надав благодійний фонд народного депутата Андрія Богданця “Допоможемо разом”.

“Було закуплено дві нові лампи та два нові операційні столи. Це тільки для однієї лікарні, для інших лікарень також виділили кошти, — відзначив народний депутат України Андрій Богданець. — Це ті речі, які були необхідні. Головний лікар визначив, що це саме вкрай необхідне для його лікарні”.

Раніше в обласній психоневрологічній лікарні не було операційного блоку та відділення інтенсивної терапії. Щоб медзаклад перетворився на потужний інсультний центр, на ремонт з державного бюджету виділили близько 20 мільйонів гривень. А операційний блок облаштовували за кошти благодійного фонду Андрія Богданця. Нові столи та лампи допоможуть лікарям якісно проводити нейрохірургічні втручання.

“Їх перевага в тому, і це дуже важливо для нейрохірургії, що вони можуть дуже низько опускатися і тоді ми можемо високо підняти головний кінець, для того, щоби зменшити внутрішньочерепний тиск під час операції. Вони повністю з електричним приводом, дуже зручні у використанні, в обробці”, — підкреслив завідувач нейрохірургічного відділення Тернопільської обласної клінічної психоневрологічної лікарні Олексій Леонтьєв.

За кошти фонду нове медичне обладнання доправили ще до двох лікарень Тернополя. Загалом же закупили та направили благодійну допомогу в різні громади України на більш ніж 800 тисяч євро.

“Це була спочатку допомога тимчасово переміщеним особам, людям, які постраждали від воєнної агресії і були змушені залишити свої домівки. І ми закуповували продукти харчування, засоби першої необхідності. А зараз ми вирішили, що все таки ми підемо по медичному обладнанню. Це закупівля, так як ви бачите столів, ламп”, — пояснив Андрій Богданець.

Ще одним напрямком роботи благодійного фонду “Допоможемо разом”  стане закупівля засобів для облаштування мобільних пунктів обігріву, де люди зможуть, у випадку виключення електрики, підзарядити мобільні телефони та зарядні пристрої.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , ,