29.03.2024

Обдурені люди втратили понад 200 тисяч: наслідки роботи чергової фінансової піраміди

Ваша реклама

Більше 12 потерпілих, які втратили понад 200 тисяч гривень. Це наслідки роботи чергової фінансової піраміди. Кіберполіцейські кажуть, що кількість жертв зростатиме, бо ще не всі зрозуміли, що потрапили на гачок аферистів.

“Під виглядом україно-польсько-американського підприємства, яке здійснює торгівлю товарами, пропонувалося людям здійснити інвестицію. Після цього люди деякий час гроші отримували. Далі стартувала велика акція, де при внесенні солідної суми обіцявся великий прибуток. Далі вебресурс закрився”, – розповідає старший інспектор з особливих доручень відділу протидії кіберзлочинам в Тернопільській області Департаменту кіберполіції НПУ Роман Свірський.

За словами кіберполіцейського, на початку весни соцмережами активно популяризувався пасивний вид заробітків. Заманювали людей до фінансової піраміди рекламою та схвальними відгуками від відомих блогерів та людей, які вклали гроші в дану піраміду. Стати учасником пасивного заробітку було просто. Додаткові гроші нараховувалися і за новоприбулих членів піраміди, яких учасники бізнесу залучили до справи. Подробиці про шахрайство — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,