19.04.2024

Новий вид судової експертизи використовують тернопільські криміналісти

Ваша реклама

Причини та обставини нещасних випадків на виробництві допомагає встановити експертиза безпеки життєдіяльності. Це відносно новий вид судової експертизи, дослідженням якої займаються експерти Тернопільського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру.

Основна мета експертизи – встановити фактичні обставин подій, що відбулися та спричинили травмування або смерть людини, як на виробництві, так і в побуті.

«Основним завдання експертизи безпеки життєдіяльності та охорони праці є встановлення за допомогою спеціальних знань та обставин механізму настання нещасного випадку, обставин, які передували його настанню та умов, які могли призвести до даної події», – розповідає начальних відділу вибухотехнічних та пожежно-технічних досліджень Тарас Судомир.

Предметом експертизи в галузі безпеки життєдіяльності та охорони праці є фактичні дані про нещасний випадок, про стан умов праці чи іншої діяльності, про обставини виникнення небезпечного фактору, про умови, що призвели до настання нещасного випадку та інші дані , які мають значення для вирішення справи.

За допомогою експертизи можна визначити причино-наслідковий зв’язок між недотриманням вимог нормативно-правових актів з питань охорони праці, відповідальних осіб за даною ділянкою роботи на підприємстві чи організації.

Цей вид дослідження є доволі тривалим та вимагає спеціальних знань та часу. Тут важлива кожна деталь, аби встановити механізм настання травматизму на виробництві та притягнути винних до відповідальності.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,