28.03.2024

Нові правила отримання субсидій для тернополян: які документи треба подати всім громадянам

Креатор буд

В Україні оновили правила отримання держдопомоги. Щоб надалі отримувати субсидію тепер необхідно заповнити новий пакет документів.

Так, з 1 травня громадянам призначатимуть субсидії лише після надання нових заяв та заповнення відповідних декларацій. В них потрібно буде вказати інформацію про площу житла, відомості про осіб, які там мешкають, їхні доходи, наявність автомобілів, витрати за рік, що перевищують 50 тисяч одним платежем, та інформацію про наявність коштів на депозитах.

Як зазначив секретар Тернопільської міськради Ігор Гірчак, згідно з новою постановою, усім отримувачам житлових субсидій буде потрібно з травня по вересень повторно звернутися в управління соцполітики. Заповнити нові форми декларації та заяви. Це стосується всіх допомогосподарств, які отримують чи панують отримувати субсидії.

Заповнити і подати необхідні документи отримувачі субсидій можуть на сайті мінсоцполітики, або ж у міському управлінні соцполітики чи надіслати взірці поштою. Жителі ж сіл Тернопільської громади зможуть подати документи у своїх сільських радах. Для тернополян також облаштують додаткові пункти, де можна буде оформити субсидію.

Зокрема, це можна буде зробити і в Центрі Надання Адміністративних Послуг. Прийматимуть документи з понеділка по четвер. В управлінні соцполітики наголошують, деяким громадянам необхідно буде подати додаткові документи.

Начальник управління соціальної політики ТМР Володимир Сулима також підкреслив, що зміни в отриманні субсидій стосуються і заробітчан. Раніше держдопомогу могли отримувати українці, які офіційно працюють в інших країнах. Тепер же  заробітчани на субсидії претендувати не можуть. Також допомогу не отримуватимуть й ті громадяни, в чиїх деклараціях будуть зазначені автомобілі останніх 5 років випуску.

Додамо, заповнити заяву та документи тернополяни можуть з травня по вересень. Надалі всі перерахунки відбуватимуться автоматично.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,