16.04.2024

Нові перерахунки: наскільки збільшаться виплати для тернопільських пенсіонерів з 1 грудня

Ваша реклама

Пенсія в Україні стане більшою вже з 1 грудня. Про це повідомив прем’єр міністр України Денис Шмигаль на своїй сторінці у соцмережі. За його словами, це пов’язано зі збільшенням прожиткового мінімуму і мінімальної зарплатні.

Тернополяни про плановий перерахунок пенсій чули, проте більшість вважає, що виплати будуть невеликими.

Цьогоріч бюджет пенсійного фонду України збільшили на 18 мільярдів гривень, повідомили у Кабінеті міністрів. Тож ті українці, у яких стаж роботи понад 35 років, з першого грудня будуть отримувати 2600 гривень на місяць. Зміниться цифра s мінімальної пенсії для людей, які не мають великого робочого стажу.

Заступник начальника ГУ пенсійного фонду України в Тернопільській області Володимир Івахов пояснив, що будуть перераховані пенсії, які призначені в мінімальних розмірах — з 1854 до 1934 грн. Перерахують ті складові пенсійної виплати, які залежать від прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатніть.

Також надбавки до пенсій отримають ветерани війни і люди з особливими відзнаками. А людям із понаднормовим стажем роботи додадуть ще 176 гривень, пояснює Володимир Івахов. До слова, останній перерахунок пенсій проводили 1 жовтня. Тоді надбавки отримали 24 684 жителів Тернопільщини, а середній розмір підвищення становив 400 гривень.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,