06.05.2024

Нові назви для вулиць можуть запропонувати тернополяни до 1 травня

Креатор буд

У Тернополі, як і в багатьох містах України, триває процес дерусифікації. Вже демонтували пам’ятник російському поету Олександру Пушкіну та знаменитий «Літак на Східному». Та об’єктів, зокрема і вулиць, які мають російське походження у своїх назвах, у нашому місті ще багато.

Про їх переіменування ще у березні писав  Юрій Завадський. І подав відповідну петицію. Збір підписів ще триває, але голосів – більше необхідного.

А в міській раді Тернополя створили комісію з питань переіменування вулиць та об’єктів, назви яких мають російське походження. Відповідне розпорядження підписав міський голова Сергій Надал 26 квітня.

До складу комісії увійшли депутати міської ради, а також  історики і краєзнавці.

«Суть комісії, її роботи: до першого травня комісія приймає пропозиції, про це було оголошено у всіх засобах масової інформації, соціальних мережах. Приймаємо пропозиції стосовно того, які вулиці би варто було переіменувати, змінити їхню назву. Після цього ми комісією опрацюємо всі пропозиції. Тобто в першу чергу нам потрібно визначитись з тим що, які вулиці, які інші об’єкти, бо тут мова йде не тільки про вулиці, а й про об’єкти, які мають російські назви. Зокрема, наприклад, наш катер «Герой Танцоров».

Тобто ми визначимо, які вулиці і об’єкти варто переіменувати і на основі тих пропозицій, які подадуть тернополяни, будемо десь виходити на громадські обговорення стосовно варіантів нових назв тих чи інших вулиць, тих чи інших об’єктів», — пояснив секретар Тернопільської міської ради Ігор Гірчак.

Визначитись зі списком вулиць та об’єктів, опрацювати його до 31-го травня. Після того, розпочнуться громадські обговорення нових назв, за результатами його кінцеві пропозиції представлять депутатському корпусу і розглянуть на сесії міської ради.

Нагадаємо, подати свою пропозицію щодо переіменування вулиць чи об’єктів до 1 травня ви можете, заповнивши відповідну гугл-форму або надіслати її на електронну пошту міської ради. Детальніше – на сайті ТМР.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,