26.04.2024

Нові ціни: скільки платитимуть жителі Тернопільської області за газ взимку

Ваша реклама

Збільшення ціни на газ та його розподіл спровокували хвилі протестів у різних містах і викликали шквал критики в соціальних мережах.  Експерти кажуть, одна з головних причин зимового здорожчання – введення карантинних обмежень.

Директор департаменту архітектури, містобудування, жкг та енергозбереження Тернопільської ОДА Володимир Харченко зазначає, що через пандемію знизилась ділова активність. Відповідно це призвело до зменшення доходів населення. «Ринок спрацював підняттям цін і це цілком логічно, але це дало таку гостру реакцію нашого населення», – прокоментував пан Харченко.
Окрім того, однією з причин здорожчання експерти називають підняття цін на європейських хабах. Це напряму впливає на тарифікацію в Україні.
До слова, послугами якого постачальника користуватися тернополяни можуть самостійно, адже з першого 1 серпня 2020 в Україні відкрили ринок газу. А це означає, що споживач сам обиратиме з ким укладати договір. Зробити це можна навіть в режимі онлайн, або ж у відділенні одного з банків.
«Надати копію паспорту і коду, свідоцтва на право власності. Потім треба оформити за декілька хвилин заявку на зміну постачальника газу», – розповів начальник відділу енергозбереження департаменту архітектури, містобудування, жкг та енергозбереження Тернопільської ОДА Михайло Гиренко.
До слова, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, з січня 2021 року підвищила тарифи на послуги 43 газорозподільних компаній в середньому в 1,6 рази.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,