20.04.2024

Нове приймальне відділення за понад 7 млн грн вже працює у Тернопільській обласній психоневрологічній лікарні

Креатор буд

Запрацювало нове приймальне відділення Тернопільської обласної клінічної психоневрологічної лікарні. Його звели фактично з нуля, на що із обласного бюджету виділили 7,5 млн грн.

Наразі облаштування відділення ще завершують, але тут вже приймають пацієнтів, зокрема, із інсультами. У таких випадках вчасність надання допомоги вимірюється хвилинами, відзначив завідувач відділення інтенсивної терапії психоневрологічної лікарні Андрій Мусієнко.

При цьому важливо мати під рукою і необхідне обладнання. У відділенні лікарі, серед іншого, мають змогу використовувати моніторингуюче обладнання та обладнання для надання невідкладної допомоги пацієнтам у вкрай важкому стані.

Як відзначила заступниця генерального директора психоневрологічної лікарні Надії Фарійон, відділення нейрореабілітації є надзвичайно необхідним для пацієнтів, які перенесли інсульт. Раніше у медичному закладі існував тільки нейроабілітаційний блок.

У відділеннях не лише закупили нове медичне обладнання і меблі, зробили ремонти. Тут створили безбар’єрний простір для пацієнтів, які відновлюються після інсульту.

Після інсультного відділення людина потрапляє на відновлення – у відділення нейрореабілітації. Саме тут пацієнта повертають до звичного життя. Тому нові прилади придбали для залу фізичної та ерготерапії.

Але найцінніше — це працівники. Фізичні та ерготерапевти, медичні сестри, лікарі. Загалом у двох відділеннях допомогу пацієнтам надають понад 60 фахівців.

Як підкреслив голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко, діяльність обласної психоневрологічної лікарні під керівництвом Володимира Шкробота є дуже успішною. Можна пишатися як функціонуванням закладу, так і високоякісними послугами, які отримують пацієнти



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,