01.05.2024

Нова зірка на “Алеї зірок”: як тернополяни подякували міжнародним партнерам

Креатор буд

Нова зірка з’явилася у Тернополі. Цьогоріч пам’ятний знак на “Алеї зірок” присвятили містам-побратимам, які допомагають українцям з початку повномасштабного вторгнення росії. На церемонії відкриття побувала наша Олеся Липчак.

Цьогоріч традиційне дійство перенесли з Дня міста на день раніше. Для того, аби на урочистостях були присутні представники інших країн.

На пам’ятній зірці викарбували назви дванадцяти міст. Вона, як і всі інші, створена з бронзи і має вигляд квітки терену.

З початком повномасштабної війни на допомогу українцям відгукнулось безліч країн та міст, які передавали не лише гуманітарну допомогу, а і автомобілі для наших захисників. Тож цьогорічна зірка символізує нашу вдячність за їхню підтримку.

“З’явилась ідея, яку подали самі тернополяни — відкрити цю зірку, зірку вдячності нашим містам-партнерам. Ми дякуємо сьогодні тим містам-партнерам які приїхали до нас з Польщі, Естонії. Наше місто дякує вам, за вашу підтримку. Я впевнений, що з такою підтримкою Україна переможе”, — відзначив міський голова Тернополя Сергій Надал.

Один з представників Польщі Войцех Круль зазначив, рішення приїхати в Тернопіль зумовлене тим, що поляки прагнуть підтримати Україну на всіх рівнях в ці важкі часи.

“Це дуже велика подія для всіх тих міст-партнерів, для яких зробили таку нагороду. Я представляю місто Хожув. Ми неодноразово допомагали вашому місту і зараз це приємно розуміти, що ви таким чином нам віддячуєте. Для нас це знак продовження спільної боротьби”, — розповів депутат сейму Республіки Польща Войцех Круль.

Тернополяни та гості міста ідею присвятити зірку містам побратимам підтримали, мовляв зараз це найменше чим ми можемо їм віддячити. Більше — дивіться.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,