26.04.2024

Нова гібридна війна на кордоні: депутати Тернопільської облради екстрено звернулися до керівництва країни

Ваша реклама

Ситуація на білорусько-українському кордоні загострюється. Тисячі біженців й досі намагаються перетнути кордон з Євросоюзом. Депутати Тернопільської обласної ради зібралися на засідання, аби екстрено звернутися до керівних органів країни.

Народні обранці вважають, що негайно потрібно посилити заходи у прикордонній з Білоруссю зоною, адже через міграційну кризу провокації цілком можливі і на території України.

«Сьогодні під загрозою знаходиться не лише Польща, Литва, а й Україна. Ми маємо активізувати роботу в цьому напрямку. Ми знаємо, що є дієздатна Українсько- Польсько-Литовська бригада. Вона повинна бути повноцінним елементом захисту територіальної цінності наших держав», — відзначив депутат Тернопільської обласної ради Степан Барна.

Саме тому депутати тернопільської облради вимагають негайно скликати позачергове засідання Верховної Ради, аби ухвалити закон про мораторій на розміщення в Україні таборів іноземних біженців. Також наполягають на ухваленні постанови, яка передбачає організацію оборони країни за швейцарською моделлю.

“Кожен громадянин раз в рік проходить збори. Це національні збори, які дають можливості підготовки військової і тактичної. Приємно, аби в нас на національному рівні такі речі були ухвалені і затверджені”, — заявив голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко.

А тим часом на кордоні з Білоруссю та Польщею ситуація ускладнюється. Експерти називають міграційну «хвилю» новим видом гібридної війни, яку Росія провадить задля дискредитації та тиску на країни Європи та Україну. У прикордонну зону напередодні відправився і президент Польщі Анджей Дуда. Він зазначив, що його країна готова до всіх можливих сценаріїв розвитку подій.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,