25.04.2024

“Ні” політичним переслідуванням: громадські організації Тернопільщини звертаються до влади країни

Ваша реклама

Під час командування п’ятого президента України Порошенка українська армія звільнила 2/3 окупованого Донбасу. Було підписано угоди про асоціацію з ЄС, здобуток Томосу. Також українці отримали енергетичну незалежність від Росії, була створена коаліція на підтримку України.

Саме такі аргументи представники громадськості Тернополя навели у звернені до очільника держави.  Цим документом вони висловили своє обурення,  адже Петро Порошенко став об’єктом політичного переслідування.

“Для Путіна зараз найстрашніший ворог — це є наш п’ятий президент. І от помагає Путіну здійснити свою мрію шостий президент, який якщо чесно не доріс до такого високого звання”, — відзначив голова відокремленого підрозділу ГО “Всеукраїнське товариство політичних в’язнів і репресованих” у Тернопільській області Дем’ян Чернець.

Підтримали звернення до діючого президента понад 15 громадських організації. Це спілки офіцерів, афганців, учасники просвіти. Вони переконані, існує реальна загроза для розколу держави. Бо в час війни на сході, коли потрібно давати відсіч ворогу, дії влади провокують населення України до внутрішнього протистояння.

“Більша половина країни вважають президента Порошенка українцем і аж ніяк не ворогом. У цьому переконані і дуже багато ветеранів. Тому закликаємо всіх з холодною головою ставитись до цього і розуміти, виважено ставитися до цих речей. У жодному разі не піддаватися на всякі маніпуляції. Все одно останнє слово буде за людьми”, — відзначив голова ГО “Брати по зброї” у Тернопільській області Дмитро Гайдуцький.

Учасники обговорення переконані, переслідування Петра Порошенка – це визнання його ворогом держави. А такі припущення – не можливі, адже  5 президент не співпрацює із ворожими спецслужбами. В часи керівництва він тримав  максимальний курс на Європу та незалежність від Росії.

Представники громадськості переконують, політичним переслідуванням  в Україні немає місця, адже це повернення до трагічних сторінок історії – політичних репресій.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,