11.05.2024

Незвичайний пам’ятник Кобзарю відкрили на Тернопільщині

Креатор буд

Нова окраса тернопільського індустріального парку. В честь 209-ї річниці з дня народження поета Тараса Григоровича Шевченка на території “Західноукраїнського промислового ХАБу” урочисто відкрили пам’ятник Кобзарю.

“Такі пам’ятники Шевченкові треба відкривати і це має проходити через нашу молодь, наше виховання. Це наш геній, це наш пророк. Кожне слово, яке було сказане ним, воно здійснюється: Борітеся, поборете!”, — відзначив автор ідеї, народний депутат України Іван Чайківський.

“Ці його слова про незламний український дух є пророчими і цей дух зараз живе в наших воїнах. Друзі мої, наша “Слава Україні!” доводить до безумства ворога. І сьогодні ні ракетні обстріли, ні автоматні черги не зможуть знищити наш справжній український дух”, — заявив перший заступник голови Тернопільської обласної ради Володимир Болєщук.

“Західноукраїнський промисловий ХАБ” почали створювати минулого року. Розбираючи старі приміщення підприємства, яке тут колись діяло, знайшли погруддя Кобзаря. Тоді вирішили, що новий пам’ятник Тарасу Шевченку буде в індустріальному стилі. Постамент, який важить понад тонну, зробили з елементів промислового обладнання, підніжжя – з чугунних плит. Поряд із погруддям – виготовленні з металу квіти та книга з рядками поета.

“Це не перший пам’ятник Тарасу Григоровичу Шевченку, але нам приємно що на території індустріального парку, який почав функціонувати в минулому році, за ініціативи компанії “Агропродсервіс” і “Західноукраїнського промислового хабу” встановлено оригінальний пам’ятник нашому Пророку. І цей монумент так гармонійно вписався в комплекс індустріального парку”, — підкреслив голова Великоберезовицької громади Андрій Галайко.

“Нам приємно було до цього долучитися. Є історія цього погруддя. Бо воно давно було тут, десь на території ми його просто знайшли, коли робили реконструкцію і вирішили таким чином це зробити. А компанія, звичайно, приклалась, це створено працівниками і на кошти компанії на пам’ять для майбутніх поколінь”, — пояснив генеральний директор компанії “Агропродсервіс” Андрій Баран.

Відкрили пам’ятник Шевченкові у час війни, кажуть ініціатори, але переконані, що вже невдовзі відзначатимуть тут перемогу.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,