16.04.2024

Неповнолітній торговець організував нарко-бізнес на Тернопільщині

Ваша реклама

Поліцейські Тернополя викрили злочинну групу за розповсюдження наркотиків та психотропів через віртуальний магазин.
За словами начальника управління боротьби з наркозлочинністю в Тернопільській області ДБН НПУ Михайла Димиди, магазин створив неповнолітній тернополянин.

Своїм клієнтам він пропонував марихуану, гашиш, ЛСД, цукерки з галюциногенними грибами. Рекламу з доступом до магазину у вигляді QR-кодів розклеював по стовпах та на дошках оголошень. Спочатку працював сам, але згодом залучив до розповсюдження наркотиків 12 помічників, серед яких троє неповнолітніх.

В середньому одна людина за добу здійснювала 100-150 закладок. Від такої діяльності кожен з них щомісяця отримував близько 60 тисяч гривень. Поліцейські вилучили 100 марок ЛСД, псилоцибінові гриби, канабіс, 40 мобільних телефонів, 50 сім-карток, пістолет та два автомобілі іноземного виробництва.

Організатору та ще вісьмом активним членам групи суд вже обрав запобіжний захід: п’ятьом – тримання під вартою, ще трьох взяли під домашній арешт.

Відносно решти членів групи приймаються процесуальні рішення.

За такий «бізнес» зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років з конфіскацією майна. Триває слідство.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,