03.05.2024

“Не святі горшки ліплять”: у Тернополі відбудеться фестиваль гончарів

Креатор буд

Тернополянка Уляна Андрійчук бере участь у фестивалі гончарів “Не святі горшки ліплять” вже вчетверте.

Жінка займається гончарством понад 7 років. Зазначила, найбільше подобається творити нестандартні форми на зразок скульптур або ж декору для будинку. До цьогорічного ж фестивалю вона вже готується довго.

Фестиваль гончарів “Не святі горшки ліплять” у Тернополі організовують уже вп’яте. 35 найкращих гончарів України зберуться в Тернополі на три дні, щоб продемонструвати свою майстерність. Це не просто можливість виліпити та показати свій глиняний витвір мистецтва, це унікальний збір найкращого з творчого середовища України, зазначила співзасновниця події Уляна Джигринюк.

Окрім того, на фестивалі буде представлена єдина в Україні мобільна піч для випалу кераміки. Відбудуться майстер класи та глиняна арт-терапія.

Щороку родзинкою святкування є випал вогняної скульптури, яку створюють на обрану тему фестивалю. Цьогоріч це – ” кераміка княжої доби”.

До слова, фестиваль гончарів “Не святі горшки ліплять” відбудеться у Тернополі з 26 по 29 серпня у парку Шевченка. Відвідувачі зможуть не тільки познайомитись із світом українських традиційних ремесел, а й придбати собі глиняний виріб.

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,