28.04.2024

Навчання для школярів і допомога Києву: про що говорили представники ради оборони Тернопільщини

Креатор буд

Вітання добровольцям і підтримка жителів Києва. Цих та інших тем торкнулися на раді оборони Тернопільщини.

На Тернопільщині відзначили добровольців, які перші стали на захист українців від навали росії. Подякували і тим українцям, які повернулися з-за кордону та пішли на війну.

Що ж до пріоритетних питань життєдіяльності Тернопільщини, то серед них — оборона області, будівництво захисних споруд, переїзд підприємств і гуманітарна допомога регіонам, де тривають бойові дії. До слова, сьогодні з Тернополя вкотре відправлять гуманітарну допомогу у Харків та Запоріжжя. Допомагатимуть і жителям Києва. А захисникам столиці, що перебувають у госпіталі, вже передали медикаменти з Тернопільщини.

Готуються на Тернопільщині і до посівної. Аграрії зможуть отримати паливо згідно своїх потреб. Цьому сприятиме постанова уряду.

Усі тернопільські школи розпочали онлайн-навчання. Уроки починатимуть після 9.00 та не проводитимуть під час сигналів тривоги.

Мер Тернополя Сергій Надал спростував чутки щодо закриття програми “Доступні ліки”. Вона діятиме надалі,  на неї закладені кошти з міської казни.

Представники ради оборони Тернопільщини наголосили, що блокпост на Смиківцях – проблемний, бо там чималий потік авто з України. Місцевих водіїв просять розраховувати час для поїздок.

До речі, 6 машин за минулу добу конфіскували у нетверезих водіїв на потреби ЗСУ. Окрім цього, на Тернопільщини знову з’являються майнові злочини.

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,