24.04.2024

“Нарубали” майже 2 млн грн: чортківським лісівникам оголосили підозру

Креатор буд

В час, коли українців попросили готуватися до холодної зими, і заготовляти альтернативні види палива, його буквально з-під носа вкрали. З лісів Чортківського лісогосподарства зникло деревини на майже 2 мільйони гривень.

«Лісники, тобто, службові особи лісгоспу, організовували незаконну порубку деревини, в свою чергу, підприємці збували продукцію на території України», — відзначив прокурор відділу Тернопільської обласної прокуратури Юрій Цяпа.

Слідчі повідомили, що «чорні лісоруби» підробляли документи щодо обсягів деревини, які заготовляє держава, і відведених для цього площ, створювали необліковані залишки лісопродукції, яку згодом і продавали. Під час чергової такої спроби зловмисників затримали працівники територіального управління ДБР. Їм повідомили про підозру.

Деревину цінних порід, здебільшого дуб, повідомляють у ДБР, продавали за готівку, а отримані кошти ділили між собою. На сайті Держагенства лісових ресурсів за бирками, якими маркували дерева, можемо відслідкувати, що, окрім дубів, спритні чортківські лісоруби заготовляли і граб, і ясен, і модрину. Чимало бирок на сайті Держагенства лісових ресурсів немає, що може свідчити про нелегальність деревини.

Подробиці — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,