28.03.2024

Наркотиків на майже мільйон гривень вилучили у шістьох тернополян

Креатор буд

По кілограму марихуани та макової соломки, амфетамін, опій, МДМА, PVP, субутекс та таблетки соннат — усе це вилучили оперативники в жителів Тернополя. Шестеро раніше судимих наркозалежних осіб від 36 до 50 років організували бізнес з продажу заборонених речовин.

За реалізацію товару на “чорному ринку” порушники могли заробити мільйон гривень.

Документувати групу правоохоронці почали ще на початку року.

Усі учасники мешкали на різних масивах міста в багатоквартирних будинках, де по черзі варили, розповсюджували та вживали наркотики. Сусіди неодноразово скаржилися в поліцію на різкий запах ацетону, на розкидані в під’їзді й дворі шприци, та на сторонніх підозрілих осіб.

За грам опію продавці просили 100 гривень, грам марихуани — 300 грн. Дорожче коштували психотропні та лікарські нарковмісні препарати — приблизно по 600 гривень.

Основний асортимент наркотиків зберігав організатор на власній дачі — за високим кам’яним забором, під сигналізацією та постійним відеонаглядом. Товар заховав у сейфі. Ключі давати відмовився, а тому бійцям спецпідрозділу КОРД довелося застосовувати спецтехніку. Знайшли у підозрюваного вогнепальну та холодну зброю без будь-яких дозволів.

У ході розслідування стало відомо, що макову соломку купували у селян, а шляхи надходження інших наркотиків правоохоронці встановлюють.

Організатора наркобізнесу затримали відповідно до статті 208 КПК. Йому обрали запобіжний захід тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 126 тисяч гривень.

Вирішується питання про оголошення підозри іншим учасникам незаконних заробітків та обрання їм міри запобіжного заходу.



Джерело | Т1 Новини