02.05.2024

Напоготові: як у Тернополі та області реагуватимуть на надзвичайну ситуацію

Ваша реклама

Надзвичайна ситуація. Що це та як діяти? Це та інші актуальні й дуже поширені серед населення питання обговорили у тернопільському пресклубі.

Перш за все експерти наголосили, що не варто плутати надзвичайну ситуація з надзвичайним станом. Надзвичайна ситуація – це порушення нормальних умов життя і діяльності людей на об’єкті або території, спричинене аварією, катастрофою, стихійним лихом чи іншою небезпечною подією, яка може призвести до загибелі людей або значних матеріальних втрат.

Найпершим тривожним сигналом про таку подію стане система оповіщення. Вона буде працювати у вигляді електричних сирен та із сигналом “Увага всім!”. Далі інструкції озвучуватимуть на телебаченні та радіо. Прийняти рішення про оповіщення може очільник обласної державної адміністрації, адже він є головою цивільного захисту Тернопільщини.

Після оповіщення при потребі люди повинні діяти злагоджено та спокійно. У житлових будинках перекрити воду й газ, взяти все необхідне, повідомити сусідів і спускатись у сховища.

Завжди потрібно бути готовими до різного перебігу подій і мати запас продуктів харчування, теплого одягу і ліків. Оберігати населення під час надзвичайної ситуації будь-якого походження будуть працівники поліції та ДСНС Тернопільщини. Подробиці — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,