26.04.2024

Найстарші мисливці Тернопільщини розповіли про свою професію

Ваша реклама

Вірні професії. Майже все своє життя ці чоловіки віддали роботі на благо природи. Вони народилися і живуть на Бучаччині, мають однакові імена і по батькові, а найголовніше – обоє понад 40 років займаються мисливством.

Било Орест Омелянович та Чайківський Орест Омелянович – найстарші представники цієї професії у своєму краї. Хоч обидвом вже за 70, та й досі вони продовжують займатися улюбленою справою.

Чоловіки розповіли, часто мисливців плутають з браконьєрами, які нищать фауну. Але пояснили, завдання перших – доглядати за тваринами і створювати сприятливі умови для їхнього життя. Саме тому, попри поважний вік, обидва чоловіки й далі продовжують робити сезонні заготівлі і ретельно досліджувати рідний край.

Найстарші і найдосвідченіші мисливці напередодні також отримали почесні нагороди. Залишати мисливство чоловіки не планують, адже це саме та справа, яка приносить не лише задоволення, а й душевний спокій. За їхніми словами, прикро лише те, що молодь все рідше обирає для себе цю сферу  і наразі є небагато тих, кому можуть передати свій досвід.

Працюють на благо природи. Чоловіки переконують, їхнє головне завдання – робити заготівлі для тварин  на зиму, слідкувати за їхнім переміщенням, способом життя і завжди бути напоготові, щоб допомогти.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,