27.04.2024

На ВАТ “Тернопільобленерго” наклали штраф за порушення щодо графіків відключення світла

Ваша реклама

Фото з мережі Інтернет

Солідні штрафи. Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг вирішила оштрафувати ВАТ “Тернопільобленерго”. Рішення фахівці прийняли після того, як комісія розглянула акти позапланової виїзної перевірки.

НКРЕКП продовжує здійснювати перевірки операторів систем розподілу (ОСР) електричної енергії щодо дотримання ними графіків відключень електропостачання, які були проведені на численні звернення споживачів.

За результатами перевірок встановили, що вказані підприємства допустили порушення вимог Закону України “Про ринок електричної енергії”, Кодексу систем розподілу та не дотримувались Ліцензійних умов з розподілу електричної енергії в частині порушення графіків відключень електропостачання споживачам.

Зокрема, вони не забезпечували рівномірний розподіл обсягів зниження споживання між споживачами, а також неналежним чином інформували споживачів про перерви в електропостачанні, зокрема, через власні вебсайти.

Тому НКРЕКП наклала на підприємство санкції у вигляді штрафу у розмірі 85 тис. грн. Окрім того, оштрафували й керівника підприємства на 1700 гривень.

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,