18.10.2024

На Тернопільщині судитимуть переселенку з Попасної, яка нарікала на “придурків-галичан”

Креатор буд

Судитимуть переселенку з Попасної, яка знайшовши прихисток на Тернопільщині, підтримувала ворога в заборонених соцмережах.

Жінка, зокрема, нарікала на “бандеровскую Украину” та “придурків галичан, які встановили в Україні свої нацистські порядки”. Для поширення російських інтернет-ресурсів використовувала особистий профіль. Зловмисницю викрила СБУ.

“У оприлюднених нею матеріалах містились маніпулятивні твердження, якими російські пропагандисти намагалися звинуватити Україну у розв’язанні війни та виправдати окупацію частини територій нашої держави. Крім того, агітаторка своїми дописами не тільки висловлювала підтримку окупаційним військам, а й звеличувала їхні злочини”, — йдеться у дописі.

Висновки судової лінгвістичної експертизи підтвердили наявність у оприлюднених нею матеріалах виправдовування та прославляння військових країни-агресора.

Наразі Служба безпеки України завершила розслідування протиправної діяльності. За процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури до суду направлено обвинувальний акт за ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

Жінці загрожує тюремний термін до п’яти років з можливою конфіскацією майна.



Джерело | Т1 Новини