19.04.2024

На Тернопільщині прогнозують різке погіршення погоди

Креатор буд

Друга половина вересня в Україні буде дощовою та прохолодною. Синоптики запевнили, що різку зміну погоди українці відчують вже цими вихідними. У Тернополі ж в суботу та неділю експерти прогнозують затяжні дощі та мряку.

За словами завідувачки сектору метеорологічних прогнозів Тернопільського гідрометеоцентру Оксани Озимків, у суботу дощитиме протягом доби, а в неділю вдень опади будуть припинятися. Вночі буде градусів 10-15 °C. Удень у суботу температура становитиме 21 °C, а в неділю буде холодніше.

Такою погода на території області триматиметься і впродовж наступного тижня. Причина  – холодна повітряна маса, яка йде на Україну з Атлантики, зазначили синоптики. Чекати тепла ж варто не раніше, ніж в кінці наступного тижня, пояснила Оксана Озимків.

Та фахівці радять далеко не ховати легкого одягу, адже через декілька тижнів в Україні почнеться друге бабине літо. Впродовж вересня та жовтня погода буде максимально мінливою. Саме тому вже на вулицях міста можна побачити людей в теплих куртках і осінніх чоботях, а також тих, хто одягнутий у футболки і шорти.

Отож, до п’ятниці на території області протримається тепла погода, а вранці в суботу не забудьте одягнути теплий одяг і прихопити з собою парасолю.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,