19.03.2024

На Тернопільщині ігнорують 100-річного мешканця громади, який хоче приватизувати ділянку

Креатор буд

Хочеш ділянку – чекай, а то і судись. Така ситуація склалась в селі Росохач, на Чортківщині. Все своє життя Стефан Бойчук пропрацював лісівником. Посадив чимало дерев. Навесні чоловік відсвяткував сторіччя. Але і досі не полишає захоплень, і мріє про сад.

Стефан Бойчук розповів: за селом є земля, яка б саме підійшла для садівництва. Тому і вирішив скористатися своїм правом, яке гарантує земельний кодекс України. І приватизувати ділянку.

Документи чоловікові допомагали зробити син з онуком. У 2019 отримали дозвіл на землю від сільської ради. Потім зробили експертизу. За цей час земля перейшла до Чортківської міської територіальної громади. Тому останнє рішення тепер мають прийняти тут.

Внук Стефана Бойчука Володимир відзначив, що від січня 2021 року вони писали заяви щодо розгляду питання на сесіях МР , але питання виносять, а депутати утримуються від голосування.

Зазначимо, право отримати земельну ділянку в Україні має кожен громадянин. Це гарантує земельний кодекс. Після кількох сесій, де питання продовжували ігнорувати, право свого діда на ділянку Володимир відстоював і в суді.

Як пояснив Володимир, господарський суд зобов’язав прийняти рішення. Тобто, рішення може бути позитивне або негативне, але воно має бути. Але у Чортківській міській раді, за словами чоловіка, ігнорують і правові норми, і навіть рішення суду. 27-го серпня депутати вкотре утрималися від голосування.

Чому ігнорують – запитали в Володимира Шматька. Але міський голова у столиці, а телефоном пояснив, що від коментарів відмовляється. Ще й додав, що має таке право, як громадянин України. Все ж як до голови громади ми надіслали інформаційний запит. Коментарі готові почути ми, а конкретної відповіді вимагає сім’я Бойчуків.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,