19.04.2024

На подорожчання електроенергії для бізнесу відреагували тернопільські підприємці

Креатор буд

На українські підприємства з нового року очікує подорожчання електроенергії. Згідно з проектами змін тарифів, які пропонує Національна енергетична компанії Укренерго для усіх юридичних споживачів тариф на електроенергію зросте на в середньому на 107 відсотків. До чого слід готуватися українцям і як подорожчання електрики для підприємств може відобразитися на потребах людей — дізнавалися наші журналісти.

Тернопільські підприємці вже обурюються. Власник кількох закладів у Тернополі Тарас Ковальчук розповідає, що з острахом очікує на платіжки за електроенергію у новому році. Каже, ніхто з підприємців не розуміє, як далі працювати з цими тарифами.

Підприємець додає, що підняття тарифів торкнеться в першу чергу простих споживачів, бо вартість продуктів, товарів та послуг здорожчає. Бо з нового року за такий ж об’єм спожитої електроенергії доведеться платити вдвічі дорожче.

Як працювати далі — таке питання ставлять собі й інші підприємці не лише з Тернополя, але й усієї України. Дехто каже, що в такій ситуації залишається лише зупинити бізнес. Інші ж наголошують, що це нормальна практика, коли держава в стані війни намагається за рахунок бізнесу збільшити надходження в казну. Однак таке підвищення вплине на гаманець простих людей.

При подорожчанні електрики для підприємств не лише продукти зростуть в ціні, з часом слід очікувати й підвищення тарифів на наприклад водопостачання та водовідведення. Адже підприємства водоканалів також купують електроенергію за ринковою ціною, наголошує доктор економічних наук Тарас Маршалок. Подробиці — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,