29.03.2024

На Малашівському сміттєзвалищі відкрили першу станцію дегазації

Ваша реклама

Поліетилен, пластик, а ще тони відходів і сморід. Це реалії Малашівського сміттєзвалища.

Сюди вже роками звозять сміття не лише з Тернопільської області, але й зі всієї України. Одна з найбільших екологічних проблем, яка виникає при такій кількості сміття – пожежі. Попри наявність сортувальної лінії – часто займається метан. Цієї проблеми можна уникнути, лише за наявності станції дегазації, яку сьогодні відкрили для тернопільської громади.

Міський голова Тернополя Сергій Надал наголосив, що таким чином очищуватимуть повітря. Крім того, громада отримала платника податків який сплачує мільйон гривень податку.

Це найсучасніша і одна з найпотужніших станцій в Україні. Газ, який виділяється під час розкладання відходів, цілодобово відкачується через свердловини, які розташовані по всьому полігону, і транспортується по трубах до газових фільтрів. А потім спалюється, виробляючи електроенергію.

Збереження екології та покращення її стану – це найголовніші завдання , які виконуватиме станція. Установка відкачує з полігону практично 90% звалищного газу – шкідливої суміші метану та інших газів, серед яких – сполуки сірки.

Згенерована електроенергія подаватиметься у загальну мережу і згодом її продаватимуть за зеленим тарифом.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,