05.05.2024

На хабарі затримали посадовця Держпродспоживслужби в Тернопільській області

Ваша реклама

На отриманні хабаря затримали посадовця Держпродспоживслужби в Тернопільській області. Держслужбовець пообіцяв представнику підприємства, що за “грошову винагороду” не перешкоджатиме імпорту квітів.

За “послуги” попросив 38 тисяч гривень. Під час одержання частини суми — 13 тисяч гривень — його затримали правоохоронці.

поінформували в пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

Під процесуальним керівництвом прокурорів Тернопільської обласної прокуратури заступнику начальника ГУ Держпродспоживслужби в Тернопільській області  повідомили про підозру в одержанні неправомірної вигоди від тернополянина.

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу і відсторонення його від посади.

Деталі справи повідомили в ДБР. Там відзначили, що держслужбовець вимагав щомісячну данину від підприємства-імпортера квітів з Нідерландів.

За законодавством, для розмитнення та подальшої реалізації квіти мають проходити фітосанітарний контроль. Чиновник встановив таксу за пришвидшене відібрання зразків у тисячу гривень з кожної вантажівки. Також щомісяця він виставив “прайс” у 5 тисяч гривень за пришвидшення проведення фітосанітарної експертизи.

ДБР затримало посадовця під час передачі 13 тисяч гривень – частини коштів за ввезення квітів у серпні. Під час обшуків за місцем роботи фігуранта та в фітосанітарних лабораторіях правоохоронці вилучили документи, які підтверджують протиправну діяльність посадовця.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 з конфіскацією майна.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,