26.04.2024

На голову ОСББ, який не звітує про витрачені гроші, нарікають тернополяни

Креатор буд

Конфлікт у багатоповерхівці на Київській. Тернополяни нарікають на голову ОСББ, бо той не звітує, куди спрямовує гроші. Навіть подали в суд на керуючого будинком. Більше про ситуацію знають наші журналісти.

Шукали справедливості, а натомість отримали штраф у понад 42 тисячі гривень. Мешканці будинку №1 на Київській не можуть домогтись від голови ОСББ звітності про витрачені кошти. Тому подали в суд на керуючого будинком.

Розповідають, звернулись до виконавчої служби ще 5 грудня. Хотіли дізнатись  статус судового рішення. Відповідь отримали лише 15 лютого. Виявляється, справу закривають, бо усі звітні  документи, які стосуються надходжень і витрат, у голови ОСББ “викрали”.

У будинку 215 квартир та близько 500 мешканців, тому вони цілеспрямовано намагаються зняти цього голову ОСББ Віктора Куцла. Кажуть, він паралельно керує ще трьома будинками. Яка там ситуація невідомо, але на Київській, 1 люди обурені. Звітів не бачать, де гроші не знають, ще й за погрішності голови штрафи оплачувати доведеться мешканцям.  Люди зверталися до різних служб, подають на керівника до суду, втім той продовжує ігнорувати.

Люди вже кілька разів організовували збори, хотіли домогтись звітів, і наголосити на тому, що хочуть обрати нового голову ОСББ. Але сам керуючий будинку на збори не приходить і з мешканцями не спілкується навіть телефоном.

Керівник голів ОСББ Тернополя Сергій Лупак пояснює, це не поодинокий випадок коли голова не надає інформацію співвласникам про витраченні кошти.

Подробиці скандалу — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , , ,