29.04.2024

На честь загиблого правоохоронця Михайла Гудзя назвали вулицю на Тернопільщині

Ваша реклама

З початку повномасштабного вторгнення росії на передовій загинули троє поліцейських з Тернопільщини. Серед них — Михайло Гудзь. Аби вшанувати пам’ять правоохоронця, у селі Петриків, де проживав Михайло, назвали вулицю його ім’ям.

З такою пропозицією Головне управління Нацполіції в Тернопільській області звернулося до Великоберезовицьої громади. Депутати підтримали ініціативу. Символічно таке рішення прийняли напередодні Дня незалежності та Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

27 квітня 2022 року Михайло Гудзь ніс службу на одній із бойових позицій, коли почався ворожий артилерійський обстріл. Внаслідок потрапляння снаряда правоохоронець та ще двоє його побратимів отримали поранення несумісні з життям.

Пройшло вже більше року із дня загибелі на війні поліцейського роти патрульної служби поліції особливого призначення “Тернопіль” Михайла Гудзя. Біль втрати не вщухає для рідних: щодня запалює свічку на могилі чоловіка дружина, потребують батьківського плеча двоє синів.

“Ніби знаєш, що вже не повернеш, але не хочеться вірити. Кожен день одна думка про це, з нею лягаєш і прокидаєшся. Підеш навіть на кладовище, не віриться, що він там. Як вдома чекаєш, думаєш от зараз прийде”, — ділиться переживаннями дружина Михайла Гудзя Ліна.

З 2021-го року пліч-о-пліч в роті поліції “Тернопіль” ніс службу з Михайлом його син Олег. Вони разом їздили у відрядження на Схід. Такі поїздки їх зближували, вони ще більше відкривалися один одному. Тато завжди був прикладом для сина у всьому. Наприкінці березня 2022 року вони обоє вирушили у зону бойових дій, аби змінити своїх колег. Ця поїздка стала останньою для Михайла.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,