08.05.2024

Мистецтво рулить: у Тернополі стартував 5-денний фестиваль “Ї”

Ваша реклама

Всім своїм, для всіх своїх на фестивалі “Ї”. Саме так звучить девіз восьмого мистецького фестивалю «Ї», який триватиме в Тернополі 5 днів. Головна мета події –  популяризувати українську творчість в усіх її формах і проявах, поєднувати різні стилі. Про це розповів директор ГО «Мистецький фестиваль «Ї»» Юрій Матевощук.

Стартувала подія сьогодні з презентації книжки Тетяни Іваницької “Мій дідусь був польським переселенцем”.  Відбулось дійство у бібліотеці-музей “Літературне Тернопілля”.

Сама ж письменниця зізналася, що в Тернополі презентує книгу вперше, тому для неї ця подія хвилююча.

Загалом, сьогодні презентації книг триватимуть до 21:00. Крім бібліотеки долучили ще одну локацію – галерею «На пошті». Головна тема першого фестивального дня – література, якою планують задати драйвовий тон на усі подальші дні.

Сьогодні та завтра вхід безкоштовний, але вільний тільки для тих, хто попередньо зареєструвався. А от за наступні дні потрібно платити, бо заплановані події в драмтеатрі.

Завтра фестиваль «Ї» продовжиться о 15:00 у «Палаці кіно». Тому усі охочі матимуть змогу доєднатися до фестивалю, попередньо оформивши заявку на сайті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,