18.04.2024

МОЗ чекає на завершення випробувань вітчизняних “антигенних” тестів на “ковід” – Степанов

Ваша реклама

У Міністерстві охорони здоров’я очікують на завершення випробувань вітчизняних ІФА тест-систем на виявлення антигену коронавірусу SARS-CoV-2, завдяки яким можна буде суттєво збільшити охоплення населення тестуванням на COVID-19. Про це заявив на брифінгу міністр охорони здоров’я Максим Степанов, передає УНН.

“Зараз у нас проходять і закінчуються відповідні випробування наших українських тест-систем на визначення антигену методом ІФА. Що таке антиген? Антиген — це те, що й вірус. Цей метод теж може бути застосований в наших лабораторіях. А лабораторій, які можуть тестувати методом ІФА в Україні значно більше, вони, в тому числі, окрім у наших лабораторних центрах, знаходяться і в наших лікарнях”, — розповів Степанов.

Міністр охорони здоров’я впевнений, що вітчизняні “антигенні” ІФА-тести допоможуть охопити значно більшу кількість населення тестуванням на COVID-19.

“Багато хто з вас стикався з тим, що визначають методом ІФА на антитіла, я кожного ранку озвучую цю статистику. А зараз наші вчені зробили (ІФА-тестування — ред.) ще й на визначення антигену. Ми дуже чекаємо закінчення випробувань. У такий спосіб ми суттєво зможемо збільшити кількість тестувань”, — зазначив він.

За словами Степанова, згідно зі світовою статистикою тест ПЛР у 30% випадків дає неправдивий негативний результат. Тому МОЗ здійснює низку кроків для комплексного діагностування хвороби за допомогою клінічної картини та шляхом впровадження альтернативних тестувань на антиген.

Нагадаємо, як повідомляв УНН, українські тест-системи на антиген, розроблені вітчизняною компанією “Діапроф-Мед”. Їх планують запустити у промислове виробництво.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,