29.03.2024

Молилися за мир та здоров’я: незвичайний сніданок згуртував тернополян

Креатор буд

Молитовний сніданок. Такий захід є традиційним для понад 100 країн світу, провели і у Тернополі. Захід об’єднав священнослужителів, медиків, освітян, військових, волонтерів, представників влади і медіа.

«Молитовний сніданок — це чудова нагода, зібравши всіх разом, помолитися спільно заради духовності, заради миру, спокою, благополуччя нашої України, заради духовного розвитку і процвітання нашого міста і нашого суспільства», — відзначив мер Тернополя Сергій Надал.

Мир в Україні – провідна тема молитовного сніданку. Єднання нашого народу, зокрема, і в спільній молитві, як ніколи важливе. Молитовні сніданки покликані сприяти духовному єднанню та порозумінню політиків, духовності, громадськості та бізнесу.

«Страх, який змушує людей здаватися, опускати руки і не вірити, призводить до поразки. Тому сьогодні як ніколи нам потрібна віра в наших серцях душах. Ми праві, бо ми на своїй землі. Бо ми — не агресор. Ми захисник», — підкреслив голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко.

Пам’ятати не тільки про зовнішнього ворога, але і про внутрішнього, закликав присутніх голова Тернопільської ОДА Володимир Труш. Адже третій рік ми боримося із пандемією ковід. Тому під час молитви очільник області просив не лише миру, але і здоров’я. Він зазначив, що наразі це чи не найважливіші речі для кожного з нас.

Додамо,  26 січня день Всесвітньої молитви за мир в Україні. Його оголосив Папа Франциск з огляду на нові небезпеки, які загрожують Україні останнім часом.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,