27.07.2024

Молодь збирає макулатуру, щоб купити електрозарядну станцію у духовний центр “Зарваниця”

Креатор буд

Здати макулатуру, щоб купити зарядну станцію. Греко-католицька молодь з Тернопільщини об’єдналась, щоб подбати про довкілля.  У рамках проєкту “Спожити” планують зібрати 30 тон макулатури. А за вилучені гроші куплять зарядну станцію для електромобілів. Її встановлять у Зарваниці.

У Тернополі є близько п’яти локації для збору. Макулатуру прийматимуть до кінця листопада, відзначає співкоординаторка проєкту “Спожити” від патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ Юлія Сиротюк. Планують зібрати близько 30 тонн макулатури. Є і приємний бонус — та спільнота, якій вдасться зібрати найбільшу кількість макулатури, виграє безкоштовні вихідні в Зарваниці. Там вони зможуть відпочити та духовно відновитись.

Організаторка збору макулатури на парафії святого апостола Петра Тома Захарків розповідає, до проєкту у її парафії долучились одразу. Спочатку зробили оголошення про те, що проводять збір макулатури. І парафіяни церкви почали приносити папір, картон, журнали, листівки, паперові пакети та ящики. За словами дівчини, найбільше несуть використані зошити та старі книжки. І так, за перший збір їм вдалося зібрати 35 кг макулатури.

Тома просить відповідально підійти до вибору макулатури, яку несете. Адже брудну чи мокру приймати не будуть.

Сьогодні ж в пункт прийому із парафії привезли ще 185 кг макулатури. Проте запевняють, хочуть досягнути ще кращих результатів, тому стараються долучати більше людей.



Джерело | Т1 Новини