28.04.2024

Мобільний зв’язок на Тернопільщині: LIFECELL розширює покриття в області

Креатор буд

Стабільний інтернет і хороший мобільний зв’язок. Цифрові послуги на Чортківщині стали більш якісними та доступними. Про це подбала компанія LIFECELL, встановивши у Росохачі нову вишку.

Можливість мати зв’язок із рідними та близькими — саме це в час повномасштабної війни одна з найбільших цінностей. З початком вторгнення рф на територію України в лютому 2022 року багато людей змушені були покинути рідні міста та шукати безпечніші для життя регіони. Тернопільщина ж стала другим домом для багатьох тисяч українців. Станом на зараз в нашій області зареєстровано майже 80 тисяч внутрішньо переміщених осіб.

“З початку війни дуже багато українців переїхало у нашу громаду з родинами і дітьми, зокрема шкільного віку. Їм треба бути завжди на зв’язку з рідними і вчителями. Тому завдяки співпраці з lifecell ми забезпечили цей якісний зв’язок, якісний інтернет. Це дало можливість людям почувати себе більше безпечніше і надійніше”, — каже заступниця міського голови Чорткова з питань діяльності виконавчих органів влади Наталія Войцеховська.

У селі Росохач ситуація з покриттям була критичною, втім вона значно покращилась вже після того, як lifecell побудував вишку з новою базовою станцією. Тепер усі жителі села мають хороший мобільний зв’язок. Та головне, що є інтернет, бо він зараз потрібен школярам і педагогам. Адже вже третій рік поспіль навчання — онлайн.

“Звичайно, що потрібно добрий безперебійний зв’язок. Зокрема, до цього часу в школі були деякі незручності, однак коли у нас вишку підключили, то став добрий зв’язок, безперебійний. І школярі наші, і педагоги, і жителі села мають добрий зв’язок. Тому що діти зараз живуть в часі цифровізації і в час війни їм теж треба реалізовувати свої ідеї і мрії, а для цього потрібен зв’язок”, — каже заступниця директора з навчально-виховної роботи Росохацької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Анна Грицак.

Про покращення зв’язку кажуть і самі жителі Росохача. Мовляв, раніше зв’язок був поганий, а сигнал інтернету — слабкий. Однак після встановлення вишки від компанії lifecell, мережа покращилась. Це рішення допомогло під час війни не лише продовжувати якісне навчання дітям, а й дорослим бути на зв’язку з рідними й близькими.

Мобільний зв’язок від компанії LIFECELL активно покращується. Так, з 2022 року LIFECELL тільки в Тернопільській області підключив до 4G 46 населених пунктів. Завдяки цьому понад 26 тисяч місцевих жителів отримали можливість користуватися зв’язком оператора.

“Ми, як мобільна дирекція компанії LIFECELL, на Тернопільщині сфокусовані на тому, щоб забезпечити зв’язок в кожному, навіть найменшому населеному пункті. Щоб кожен громадянин, житель і біженець мав доступу до сучасних цифрових послуг, без чого в принципі сучасну людину важку уявити. Цього року буде добудовано більше 30 об’єктів, які нам дозволять забезпечити майже стовідсоткове географічне покриття Тернопільщини якісним зв’язком LTE 4G”, — пояснює експерт відділу експлуатації мобільної мережі LIFECELL Олексій Кульбач.

Компанія LIFECELL продовжує цілодобово працювати, щоб забезпечити стабільну роботу мережі, адже якісний зв’язок важливий. Дзвінок може врятувати життя та допомогти у критичних ситуаціях.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , ,