15.05.2024

Мінна безпека стане обов’язковою для вивчення в українській школі

Креатор буд

Фото з мережі Інтернет

Війна вносить свої корективи у багато сфер суспільства, зокрема й у шкільну програму. Так, мінна безпека стане обов’язковим доповненням до шкільного курсу “Здоров’я, безпека та добробут”. Про це заявили в Міністерстві освіти і науки України.

“Освіта має давати дитині корисні знання та навички. На жаль, нині і ще тривалий час в Україні надзвичайно актуальними будуть знання і вміння з мінної безпеки. Завдання дорослих і всієї системи освіти — надати дітям усю можливу інформацію про те, як залишатися в безпеці. Частина вчителів вже активно займається мінною просвітою, але наша мета — охопити кожну школу, кожен клас і кожну дитину”, — зазначив міністр освіти і науки України Оксен Лісовий.

Для вчителів уже доступний посібник з детальними планами, а також презентації для уроків із мінної безпеки, адаптовані для початкової та середньої школи, які розробив Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) в Україні спільно з партнерами. У 2023 році понад 5000 освітян, соціальних працівників та представників громадських організацій уже пройшли тренінги від ЮНІСЕФ з навчання дітей мінної безпеки. Спільно з партнерами та ДСНС України вони провели офлайн- та онлайн-заняття з мінної просвіти для понад 640 000 дітей у різних закладах освіти та дитячих точках “Спільно” від ЮНІСЕФ.

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,