20.04.2024

Медики та тернополяни поділилися порадами як не перемерзнути та вберегти здоров’я

Креатор буд

Холод підступний. Загальне переохолодження організму може обернутися для людини чималими проблемами зі здоров’ям. Тому медики закликають звертатися за допомогою при появі перших тривожних симптомів. Як не перемерзнути і коли варто бити на сполох — дізнавалися наші журналісти.

Лікарі відзначають, що від низьких температур першими страждають ноги та ступні.  Лікар-комбустіолог Ярослав Головатий пояснює, що проблеми можуть виникнути навіть при нульовій температурі, коли є тісне взуття і підвищена вологість.

Якщо ваша робота перебачає довге перебування на відкритому повітрі, то варто подбати про зігріваючі напої —  взяти в термос з солодким чаєм або ж каву. Спиртне лікарі при мінусовій температурі вживати забороняють, адже це може спровокувати обмороження, або загальне переохолодження.

Ярослав Головатий пояснює, що перший ступінь розпізнають за почервонінням, незначному набряку. При другому ступені може виникнути набряк, міхурі.

При найважчих – третьому та четвертому ступені людина потребує пересадки шкіри, або навіть ампутації кінцівок. Тому варто звернутися в лікарню при перших проявах обмороження. Медики кажуть, що наразі у цьому році морозів сильних не було, але люди вже зверталися через З переохолодженням. І додають, що обмороження та переохолодження може бути навіть при низькій плюсовій температурі, коли сиро.

Тернополянка Леся Липак близько 20 років торгує на ринку. Жінка каже, найважче працювати взимку, бо дуже холодно. Та все ж за стільки років практики має кілька секретів, як не захворіти. Подробиці дізнавайтеся із сюжету.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,