01.05.2024

Медики Хмельницького витягли уламок міни із серця воїну з Тернопільщини

Ваша реклама

Кусок міни біля серця. Від вибуху міни постраждав боєць з Тернопільщини. Частинку боєприпаса, який був поруч із серцем, витягли хмельницькі лікарі. Про порятунок військового — читайте далі.

Важке поранення чоловік отримав на Дніпропетровщині. Тридцятисемерічного бійця спочатку доправили у військовий госпіталь в Краматорську. Там лікарі прооперували його, адже уламки пошкодили практично всі частини тіла, каже директор КНП “Хмельницький обласний серцево-судинний центр” Андрій Кланца.

Після першої операції пацієнта перевезли в Дніпро. Там зробили МРТ і лікарі побачили, що ще один уламок знаходиться поруч з серцем. Вже в Хмельницькому медики точно встановили — шматок заліза діаметром більше одного сантиметра і товщиною 2 міліметри застряг в самому серці чоловіка. Військового треба було рятувати від небезпеки.

Операцію проводили на працюючому серці із застосуванням сучасних методів, зокрема шунтування. В цей час в лікарні була присутня сім’я чоловіка — дружина та діти.

З уламком в серці тернопільський боєць пробув практично три тижні. Медики додають, що чоловік  народився в сорочці, адже при таких ушкодженнях вижити важко. Зараз тернополянин проходить реабілітацію, однак лікарі впевнені — з серцем у нього проблем не буде.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,