03.05.2024

“Мати і дитина” — під загрозою ліквідації: у пологовому вимагають пояснень від Тернопільської облради

Креатор буд

Дбати про породіль і дітей, чи ж думати про власні інтереси? Обласна влада взялася змінювати долю перинатального центру “Мати і Дитина”. Це пологовий на Замковій, в якому народилось не одне покоління українців. Тут виходжують недоношених і тих малят, які потребують особливого догляду. А тепер усе це — під загрозою. Бо з цього приміщення, вже з ремонтами і якісною базою, їх можуть вигнати. При чому, вважають у пологовому, незаконно. Тернопільська обласна рада зібрала робочу групу і ті вирішили об’єднати пологовий на Замковій із обласною дитячою лікарнею.

Коли збиралась група і чому це засідання було втаємничене від медиків – ніхто пояснення не надав. Вже постфактум отримали документ. Але і там аргументації немає, тому колектив перинатального організував мирну акцію протесту.

“У Тернопільській обласній раді зібралася робоча група, керівником якої є перший заступник голови обласної ради. Входила туди керівник департаменту охорони здоров’я. Без запрошення і обговорення з керівниками закладів група вирішила приєднати перинатальний центр до Тернопільської обласної дитячої лікарні”, — відзначив директор перинатального центру “Мати і дитина” Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук.

Щоб з’ясувати чому прийняли таке рішення, і яким бачать майбутнє обох закладів, медики запросили представників Тернопільської облради та членів робочої групи. Хотіли отримати бодай якісь конкретні відповіді на запитання.

З обласної ради представників не було. А від групи поспілкуватись з працівниками прийшла Ольга Ярмоленко – керівниця департаменту охорони здоров’я адміністрації. І, очевидно, присутності журналістів не очікувала.

Деталі зібрання — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,