19.04.2024

Масштабні прощі та вистава: у Тернопільській єпархії УГКЦ розповіли як святкуватимуть 130 років з дня народження Йосифа Сліпого

Ваша реклама

130 років з дня народження Патріарха Йосифа Сліпого святкують по всій Україні. На Тернопільщині у тому числі. З цієї нагоди у Тернопільсько-Зборівській єпархії української греко-католицької церкви запланували безліч подій.

На честь Йосифа Сліпого планують організувати прощу “Стежками патріарха”, а також популяризувати паломництво серед молоді. Тож спеціальні піші прощі будуть не тільки до Зарваниці, але і до різних святих місцин краю. Окремо представники УГКЦ готуються і до просвітницької роботи. Адже Патріарх був великим прибічником науки, тож восени організують велику конференцію. Відзначать річницю і культурно. Зокрема у Тернопільському драмтеатрі розпочали підготовку вистави, яка розповість краянам про життя Патріарха.

130 річницю народження Патріарха Йосипа Сліпого святкуватимуть впродовж всього року. Тож на вірян очікують безліч заходів, прощ, богослужінь, а також цікавих атракцій для молодого покоління.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,