26.04.2024

Маршрут Тернопіль-Смиківці облаштовують новим тротуаром та велодоріжкою

Ваша реклама

Трасою Тернопіль – Хмельницький без перебільшення “ганяють” автомобілісти, а пішоходи ходять не лише узбіччям. Як наслідок – аварії. І десятки заголовків про трагедії у пресі.

Місцеві неодноразово скаржились – аварії через те, що немає тротуару. Про нього просили роками. Розповідають раніше на його місці було вузьке асфальтоване узбіччя. Через швидкий рух транспорту їздити на велосипеді або ж добиратися на роботу пішки, зізналися, було страшно.

Тепер маршрут Тернопіль-Смиківці облаштовують новим тротуаром та велодоріжкою.

Перший заступник начальника служби автомобільних доріг у Тернопільській області Ярослав Захарків відзначив, що починаючи з 2020 року під час реалізації всіх проектів поточного ремонту, які здійснює САД, працівники відомства облаштовують інфраструктуру. Це зокрема пішохідні доріжки, бар’єрне огородження, нанесення розмітки холодним пластиком, а також автопавільйони.

Також обласний центр Тернопіль і Смиківці з’єднують пішохідною та велодоріжкою, яка буде розмежовуватись з трасою М-30. Буде і барєрне огородження.

Тротуар та велодоріжку від Тернополя до Смиківців роблять у рамках програми «Велике будівництво». Ці обєкти входять до комплексного проєкту Тернопіль-Підволочиськ.

Тобто і у решті населених пунктів за цим маршрутом теж облаштують пішохідні доріжки та встановлять освітлення. Бюджет проєкту становить 150 мільйонів гривень. Ремонтні роботи на ділянці Тернопіль-Смиківці планують завершити до середини жовтня. Окрім цього, по маршруту Тернопіль – Підволочиськ в усіх населених пунктах траси М-30 буде вмонтоване бар’єрне огородження.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,