20.04.2024

Майже 9 тисяч календариків: жителька Тернопільщини розповіла про своє особливе захоплення

Креатор буд

Мешканка Бережан Уляна Диня колекціонує кишенькові календарики. Це захоплення їй передалось від мами. Розповідає, активно поповнювати колекцію почала вже протягом останніх 15 років.

«Мама зберегла таку невеличку колекцію 1053 календарики. Якраз вони є зараз в моїй колекції. Коли я вже трошки підросла пішла в перший клас, то собі почала підзбирувати. Бігала на відділення укрпошти, що було поряд, щоб купити нові», – каже співрозмовниця.

Минуло чимало часу і кількість назбираних кишенькових календариків суттєво зросла. Зараз їх близько 9 тисяч. Є і привезені із закордону – Португалії, Литви, Естонії, Італії та Росії. Проте, найбільше – українських. Саме вони вирізняються оформленням та видавництвами.

Як зазначає колекціонерка, найстаріший календарик 1966 року. Також Уляна Диня розповіла про особливий пам’ятний календарик. Він пов’язаний із будівництвом Храму Св. Володимира у Бережанах.

«Твоя цеглина, він є таким досить символічним. Його в нас випускали. З нагоди будівництва церкви Св. Володимира у Бережанах. У 2004 році випустили такі календарики. Він тоді коштував рівно стільки, скільки коштувала одна цеглина в той час. Це по моєму 28 чи 29 копійок і їх у нас продавали. Тобто ти міг свою цеглину в цей храм внести купивши оцей календарик», – пригадує співрозмовниця.

Колекціонерка зазначає, колекціонувати календарики – це її особливий спосіб берегти спогади і пам’ять про людей. А в майбутньому сподівається, що передасть своє захоплення дітям.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,