20.04.2024

Майже 5 місяців без аліментів: виконавча служба не перераховує гроші матерям з Тернопільщини

Креатор буд

Гроші не надходять. Матері з Тернопільщини не отримують виплат. Гроші, зокрема і за аліменти, має перераховувати на картки виконавча служба.

Катерина до лютого вчасно отримувала аліменти. Визначена сума їй щомісяця надходила на банківську картку. Втім надворі вже червень, а грошей і досі нема. Жінка пояснює: боржник виплачує, а гроші зависли у виконавчій службі.

У Тернопільському районному відділенні заявляють, що на рахунку кошти є, але перерахувати їх не можуть.

«Дана проблема сталася у зв’язку із некоректною роботою автоматизованої системи виконавчого провадження. Держатилем якого є національні інформаційні системи. Ми неодноразово зверталися до національних інформаційних систем до Тернопільської філії із листами про відновлення коректної роботи. Також до начальника Управління забезпечення примусового виконання рішень Хічія Андрія Мироновича. На жаль, жодної відповіді не отримали», — відзначив заступник начальника Тернопільського районного відділу державної виконавчої служби Віталій Голуб’юк.

Як пояснили ситуацію в Управлінні забезпечення примусового виконання рішень виконавчої служби Тернопільщини і коли матері отримають гроші — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,