28.04.2024

Майже 179 млн. грн. заборгували тернополяни за тепло- та водопостачання

Ваша реклама

Варто знати тернополянам. Уряд схвалив зміни до методики нарахування за гарячу воду та опалення. Нововведення запровадили минулого місяця.

Загалом же зміни до методики нарахування за опалення виглядають так: платити за комунальні послуги – тепло та гарячу воду потрібно загалом за весь будинок.  Якщо КП “Тернопільміськтеплоенерго” отримає повну інформацію про довжини і площі труб у підвалах, горищах та під’їздах, то частка, яку заплатять тернополяни за їх обігрів буде меншою. Окрім цього, якщо у місцях загального користування не має опалення – його потрібно відновити. Про це повідомив директор КП “Тернопільміськтеплокомуненерго” Андрій Чумак.

Окрім цього, ті хто мають ізольовані труби платитимуть вдвічі менше. Та при незначному пошкодженні ізоляції – вважається, що стояк не ізольований. Якщо трубопровід від’єднали- платити не потрібно взагалі. Ще одне, що потрібно знати – сума на будинок в цілому після перерахувань залишиться тією ж.

У тернополянина Богдана Багрія опалення індивідуальне. Труби у квартирі відокремив ще при купівлі. Крім того, розповів, за увесь цей час ізоляцію змінював. Тому здивувався, коли прийшли нові перераховані платіжки із додатковими сотнями.

Про обурення тернополян і ще одну можливість платити менше — дивіться в сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,