08.09.2024

Майже 130 аварій спричинили п’яні водії на Тернопільщині з початку року

Ваша реклама

Фото: Національна поліція України

Поліціянти б’ють на сполох. На дорогах області більшає нетверезих водіїв, які наражають на небезпеку не лише себе, а й сторонніх людей. Так, лише з початку року п’яні кермувальники вчинили на Тернопіллі 128 аварій, 20 з них — із травмованими. Для двох осіб ці автотрощі стали смертельними.

Начальник головного управління Нацполіції в Тернопільській області Сергій Зюбаненко відзначає, що за а дев’ять місяців 2023-го співробітники поліції виявили 2 335 осіб, які сіли за кермо напідпитку. На порушників склали протоколи відповідно до ст. 130 КУпАП – керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції. Поліцейські вживають превентивні заходи, аби п’яних кермувальників на дорогах було менше.

“Звертаюся до жителів краю проявляти правосвідомість: якщо ви стали свідком, що хтось сів за кермо напідпитку, не замовчуйте такі факти, телефонуйте на лінію 102. Давайте разом боротися з цим злом”, — наголошує Сергій Зюбаненко.

Слід відзначити, що за керування автомобілем в стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння передбачено 17 тис. грн. штрафу з позбавленням права керування на 1 рік. Відмова від проведення огляду на стан сп’яніння рівноцінна керуванню напідпитку.

За вчинення ДТП у стані сп’яніння, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження, згідно зі статтею 286-1 Кримінального кодексу України, передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.

 

 



Джерело | Т1 Новини