20.04.2024

“Людина року-2020”: медсестра із Монастириська від початку коронавірусу стоїть на передовій

Креатор буд

З перших днів епідемії жінка була на передовій у боротьбі з коронавірусом. Працювала понаднормово і ризикувала власним здоров’ям.

Тетяна Дмитрів – старша медсестра відділення анестезіології інтенсивної терапії Монастириської районної лікарні. Вона близько 30-ти років свого життя присвятила медицині.

Співрозмовниця розповіла, що як тільки вірус почав розповсюджуватись, заспокоювала своїх колег. Крім того, тоді вони самостійно шили засоби індивідуального захисту.

«За одну ніч ми пошили 5 костюмів, можливо і тоді ми захистилися. Звичайно було страшно, дівчата плакали, паніка. Але я всіх заспокоювала, казала, що все буде добре, ми мусимо працювати», – ділиться спогадами пані Тетяна.

Також жінка пригадує, як не стримувала емоцій після перших летальних випадків.
«Як померли перші двоє, я в шоці була, плакала. Я думала, що так і буде, що ми не зможемо вивести людей. Але помаленьку ми і з тяжких станів виходили», – зазначає старша медсестра відділення анестезіології інтенсивної терапії Монастириської районної лікарні.
Невтомна праця Тетяни Дмитрів не залишилась без відзнаки. Жінка перемогла на регіональному конкурсі “Людина року-2020”.

Додамо, “Людина року на Тернопільщині” – це щорічний конкурс. 20 років тому, його започаткували у спортивно-митецькому та духовному центрі «Моя Україна» і редакція обласної газети «Вільне життя».



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,