29.04.2024

Лише 7 медзакладів на Тернопільщині лікуватимуть хворих на ковід

Ваша реклама

Василь Маркевич добре пам’ятає весну 2020-го. У Монастириській лікарні, де він працює анестезіологом та завідувачем відділення, тоді катастрофічно бракувало місць для хворих на ковід.

Бракувало всього. Від медичних масок до ШВЛів, а найбільше не вистачало медиків, сказав заввідділення. Були часи, коли доводилось ночувати у лікарні.

Згодом лікарню і медиків забезпечили усім необхідним. Кількість хворих зменшувалася, і за рік, навесні 2021-го, потреби лікувати пацієнтів з ковідом у Монастириськах не було.

НСЗУ запровадила так званий “ковідний пакет”, і з усіх медзакладів області, гроші на лікування пацієнтів отримали лише 7 лікарень. Монастириська, яка колись була епіцентром, залишилася без ковідного пакета.

За словами Василя Маркевича, у закладі залишилася вся апаратура, концентратори. Залишився і персонал, який за цей час відпрацював певні алгоритми для якісної роботи. Але тепер хворих з громади тепер довозитимуть в інше місто.

Як пояснила начальниця департаменту охорони здоров’я Тернопільської ОДА Ольга Ярмоленко, зараз епідемія перетворилася на пандемію невакцинованих. Водночас урядовці та медики сподіваються, що семи закладів для лікування ковіду в області буде цілком достатньо.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,