24.04.2024

Лісівники Тернопільщини підсумували роботу за півріччя

Креатор буд

Збільшення зелених насаджень та контроль за чорною вирубкою лісів. Про це, зокрема, звітували лісівники Тернопільщини на плановій колегії. Говорили і про виконану роботу, і про працю, яку треба завершити до кінця цього року.

Голова обласної організації профспілки лісового господарства Людмила Рибачук відзначила, що у лісовому господарстві засаджують вже створені ліси, доглядають за ними, а також хочуть створювати нові.

За словами начальника Тернопільського обласного управління лісового господарства Олега Яремка, по посадці лісу місцеві лісівники займають 2 місце. Вони висадили 223 га і ще планують восени.

Олег Яремко зазначив, що в області зараз тривають різні заходи, аби зробити Тернопільщину ресурснішою і лісистішою.

Одним із найпродуктивніших лісництв Тернопільщини є Бережанське.

Директор ДП «Бережанського лісомисливського господарства» Олександр Левчук відзначив, що за півріччя підприємство виконало всі заплановані виробничі показники, реалізувало товарної продукції на 13,5 млн., заплатили до бюджету більше 11 мільйонів.

За 6 місяців 2021 лісівники тернопільської області поповнили державний бюджет на 26 млн гривень і на 20 млн місцевий. А в порівнянні з 2020 чи не на 50% збільшили реалізацію лісів.

Дбають і про податки, і ліси, але й не забувають про відпочинок. Вже в третю неділю вересня відзначатимуть професійне свято. З цієї нагоди Олег Яремко запрошує на прощу до Зарваниці усіх лісівників.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,