23.04.2024

“Квітучий сад”: благодійний забіг провели у яблуневому саду на Тернопільщині

Ваша реклама

Бігли під дощем задля перемоги. У фермерському господарстві “Гадз” організували забіг у яблуневому саду, під час якого провели благодійний збір коштів на потреби ЗСУ.

Такі забіги організатори влаштовують не вперше. Кажуть, таким чином хочуть популяризувати спорт і подарувати учасникам незабутні емоції. Адже локація — яблуневий сад, тож атмосфера незвична і надихає.

“Фермерське господарство “Гадз” завжди підтримувало такі забіги — це забіги у вишиванках в Києві, під каштанами в Києві, пів марафон Івано-Франківський.

Ми спонсорували заходи продукцією. Згодом прийшли до того, що в нас є дуже цікава і класна локація. То чому б не провести забіг в нас на території? Ідея першочергово полягала в тому, щоб популяризувати такий вид спорту, як біг. І одночасно щоб він відбувався навесні, щоб відвідувачі і учасники могли побачили, як цвіте більше 3 млн дерев одночасно”, — відзначає заступник голови фермерського господарства “Гадз” Олег Грицак.

Для участі в забігу зареєструвалось понад 400 учасників. Серед них  ті, хто брав участь в минулорічних забігах і ті, хто біг вперше. Були спортсмени та навіть чемпіон України.

“Мені сьогодні все сподобалося. На погоду сьогодні можна не зважати, тому що це погода не для якоїсь одної людини. Вона для всіх, ми всі в однакових умовах, Всі змагались на рівних, кожен показав те, на що здатний. Я задоволений всім”, — каже учасник забігу “Квітучий сад” Іван Стребков.

Учасники пробігали різні дистанції: діти бігли 100, 300 та 500 метрів. Дорослі долали відстань 5 та 10 кілометрів. Траса забігу — посеред квітучих яблуневих дерев. Серед учасників були і дітки з особливими потребами.

Учасники кажуть, попри несприятливу погоду забіги їм сподобались, адже такі заходи заряджають енергією.

“Чудовий забіг, погода така бойова, дійсно, щоб себе випробувати попробувати себе в екстремальних ситуаціях показати на якому ти рівні”, — каже учасник забігу “Квітучий сад” Юрій Вихопень.

“Задоволені атмосферою. Дуже красиві було саме доріжки в садах попри дерева з яблуневим цвітом. Це було дуже класно атмосферно і красиво”, — відзначає учасниця забігу “Квітучий сад” Олександра Каратник.

“Дуже важко бігти, але це для мене нова траса, по такій я ще не бігав. Це похоже щось на крос, як роблять в Європі в світі чи якійсь трейли. Тобто для мене це було позитивне враження”, — каже учасник забігу “Квітучий сад” Тарас Дронь.

“Сьогоднішній забіг був дуже цікавий. Падав дощ, ще ґрунтова дорога, було багато болота і особливість — після болота по бруківці було дуже слизько. Тому дистанція була важка але я бігла в задоволення”, — каже учасниця забігу “Квітучий сад” Діана Вихопень.

Цього року забіг був благодійним. Під час заходу учасники донатили на підтримку Збройних Сил України. За кошти, виручені під час забігу, планують придбати необхідне обладнання для хлопців на передову. Адже з першого дня повномасштабного вторгення за підтримки Петра Гадза, у фермерському господарстві допомагали бійцям технікою, коштами та продукцією. А сьогодні після забігу –  кожен учасник отримав подарунки та медалі від Фермерського господарства “Гадз”.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,